Mercat de Nadal a Brussel·les

BELGICA_0067_DBV

Res millor quan comencen les dates nadalenques, que fer una escapada i visitar un dels múltiples Mercats de Nadal que podem trobar a moltes ciutats d’Europa. Si l’any passat vam visitar Berlín, aquesta passada setmana (del 10 al 13 desembre 2012) ens decidim per Bèlgica, i passem uns dies a Brussel·les, Bruges i Gante.

La nostra base d’operacions és la capital belga, Brussel·les, on trobem un encantador B&B, el Taptoe. La Catherine i el seu marit Daniel, porten una bonica galeria d’art, i lloguen unes precioses habitacions, molt i molt cèntriques, al costat del famossíssim Manneken Pis i a 3 minuts de la Grand Place, una de les places més boniques d’Europa. La també anomenada Grote Markt (en neerlandès), adquireix tot el seu esplendor per la nit, quan s’il·luminen els magnífics edificis que l’envolten, com les cases gremials, la Casa del Rei, o l’Ajuntament. Declarada Patrimoni de la Humanitat, aquest any ha creat certa polèmica l’arbre nadalenc que han instal.lat, format per uns enormes cubs que s’encenen i cada certes hores canvien de colors al ritme de la música.

La Grand Place, o Grote Markt, amb el polèmic Xmas Tree
La Grand Place, o Grote Markt, amb el polèmic Xmas Tree
Un espectacle de llums il.lumina la Grand Place
Un espectacle de llums il.lumina la Grand Place

Estar allotjats tant cèntrics va facilitar la nostra visita a Brussel·les, fent a peu un recorregut per tota la zona del centre, i gaudint del que més ens agrada en aquestes dates: els mercats nadalencs.

El mercat, anomenat Plaisirs d’Hiver, es reparteix entre la Rue de la Bourse, la Grand Place, la Place Sainte Catherine i el Marché aux Poissons. És en aquest últim tram, on trobem la majoria de casetes amb tot tipus d’articles nadalencs: figuretes, decoració, regals, souvenirs…

Mapa del Mercat Plaisirs d'hiver
Mapa del Mercat «Plaisirs d’Hiver» (clica per ampliar el mapa)

 

També és enorme la quantitat de llocs on podem comprar menjar i sobretot beure. No pot faltar el vi calent, i una quantitat enorme de licors de tot tipus. Una gran nòria és visible des de tota l’avinguda del Marché aux Poissons, i l’atracció principal és una enorme pista de gel. Tot i el fred que feia (vam arribar als -2 graus a mitja tarda), moltíssima gent es reuneix sota les estufetes col.locades estrategicament. L’altra opció és passejar amunt i avall per tal que el nostre cos no es congeli…

Clica sobre qualsevol foto per obrir la galeria d’imatges:

I aquest és el nostre plan per visitar els mercats de nadal: passejar per tots els carrers cèntrics de la ciutat, que són decorats amb llums de mil colors, menjar tot tipus de salxitxes i beure el gustós vi calent. Ah! I sobretot, les crêpes i els gofres. Deliciosos!!!!

Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

9 comentarios sobre “Mercat de Nadal a Brussel·les

 1. Culleres!! Ja torneu a ser de viatge??? No pareu mai, vosaltres!! Quines fotos més boniques!! Desitjo que gaudiu de les festes belgues molt i mol!! I bones festes!!

  1. El més curiós, Marina, és que a nosaltres no ens agrada gens viatjar. Tot ho fem per poder escriure el blog. Je,je… La veritat és que aprofitem qualsevol oportunitat per visitar altres llocs. No tenim remei.
   Molt bones festes!!!

   1. Doncs m’agrada molt la manera que teniu de viatjar i la manera com ho expliqueu! Avui ja no em feu tanta enveja sana perquè a Brussel·les ja hi he anat tres cops. Bones festes!!!

  1. Moltíssimes gràcies, Xavi i Txell pel vostre reconeixement. I enhorabona a vosaltres per rebre aquests premis. És un honor molt gran que el nostre blog agradi a uns viatgers com vosaltres. Encara estem alucinant amb les vostres aventures per tot el món!!!
   Una abraçada!
   Manel i Cristina
   PD: Ah! I mentre el cos aguanti, i ningú ens ho impedeixi, continuarem voltant per aquest planeta tan meravellós que tenim.

 2. Ens alegra veure que heu sobreviscut al fred… Felicitats per les fotos que són molt xules i gens fàcils de fer amb tanta llumeta i les mans congelades! Els mercats de Brussel·les potser no són els més variats d’Europa però és una de les ciutats amb una il·luminació nadalenca més bonica.
  A nosaltres ens va agradar molt!

  1. Teniu raó, Marc i Ibana, la il.luminació nadalenca de Brussel.les era molt maca. Segurament hem vist altres mercats més xulos, però ha sigut un plaer passejar per aquests carrers. I sobretot ens ha encantat Bruges!!!
   Gràcies pel comentari i pel «piropo» a les fotos.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: