En cotxe pel Marroc

MARROC2008_06_15_17_27_16_DBV

Descobrir (encara que sigui mínimament) una part del Marroc en cotxe és una experiència inoblidable. La llibertat per moure’t és total i decidir sobre la marxa el ritme que vols donar al viatge, ajuda a veure llocs molt interessants. I tot això a menys de 2 hores de vol de casa! Val molt la pena visitar un país tan meravellós. 

Depenent dels dies que podem destinar a la ruta pel país, podem veure grans ciutats, pobles petitíssims, desert, muntanya, platja… El ventall de possibilitats és enorme. Un dia estem envoltats de gent per tot arreu, i al següent costa trobar algú en quilòmetres a la rodona. Si triéssim un color per definir el Marroc, aquest seria el marró. El marró de la terra. Per què, tot i trobar-nos llocs amb molta vegetació, o visitar la costa i el mar, el color de la sorra i la terra seca és el que més ens va acompanyar.

069MARROC FOTOS_DBV MARROC2008_06_19_19_11_18_DBV 096MARROC FOTOS_DBV

La nostra ruta pel Marroc. Clica per ampliar el mapa
La nostra ruta pel Marroc. Clica per ampliar el mapa

Exceptuant els mesos de juliol i agost, on la calor és extrema a la majoria del país, la resta de mesos són ideals per fer una visita. Ja fa un temps de la nostra ruta pel Marroc, però guardem un boníssim record d’ella. I com hem dit a l’inici, llogar un cotxe és una bona idea per desplaçar-te per les llargues distàncies que trobem entre molts pobles. Això sí, recomanem provar a fons el vehicle que ens donin abans de començar la ruta. No tan per desconfiança (no cal que expliquem el tema del regateig), sinó perquè si ens trobéssim algun problema quan ja hem iniciat la marxa, ens pot espatllar l’escapada. Nosaltres ens vam quedar sense aire condicionat a l’inici de la ruta, i tot i ser juny, era bastant insuportable la conducció. Per sort, només arribar a la següent ciutat vam poder canviar el vehicle.

314MARROC FOTOS_DBV 079MARROC FOTOS_DBV 072MARROC FOTOS_DBV 070MARROC FOTOS_DBV

I un altre xip que hem de canviar ràpidament quan circulem pel Marroc és el ritme. Sobretot quan ens allunyem de les grans ciutats, on tot sembla ralentitzar-se. Parar per dinar, buscar allotjament, parlar amb la gent… Tot és més lent, però no per això menys interessant. Simplement hem de deixar enrere les presses i l’estrès de la nostra societat. I el masclisme, un altre factor a tenir en compte. Sobretot per les dones que viatgin a les zones menys turístiques. No és que trobéssim cap problema, però no estem acostumats. Sempre en grups separats, les dones per un costat, i els homes per un altre. Quan era la Cristina la que demanava alguna indicació o portava la veu cantant, es notava una certa desaprovació. Tot al contrari quan ho feia jo.

099MARROC FOTOS_DBV OLYMPUS DIGITAL CAMERA

094MARROC FOTOS_DBV

I per últim, un consell a l’hora de conduir, vigilar amb la velocitat i les imprudències. Trobarem de tot, gent avançant en línia continua, motos amb 3 i 4 persones, camions amb una càrrega més que excessiva…S’ha d’anar amb mil ulls. I sobretot intentar no sobrepassar els límits de velocitat. Les patrulles de policia estan a la caça dels conductors com nosaltres. No és que hi hagi un radar a cada cruïlla, però quan més confiats estem, més fàcil és complir la llei de Murphy.

095MARROC FOTOS_DBV 090MARROC FOTOS_DBV 075MARROC FOTOS_DBV

Una de les diverses anècdotes del viatge precisament és quan ens vam trobar una patrulla de policia que ens va donar l’alto per excés de velocitat (s’havia d’anar a 80 km/h i anàvem a 90). La situació, bastant surrealista. La parella de policies semblava sortida d’una pel·lícula espaguetti-western. Uniforme caqui, ulleres de sol Ray-Ban, somriure maliciós… Tots uns personatges! No es van dignar a mirar la Cristina ni respondre a les seves preguntes. Allò era una cosa d’homes, i l’únic dolent de la peli era jo. El missatge era clar i directe: havíem comés una infracció, tindríem una multa, però podíem arribar a un acord. La insinuació de fer un pagament menor a la multa, però en diners en metàl·lic allà mateix, començava a sortir… Però, i encara que costi creure, dos temes de conversa ens van salvar de ser multats: El primer, va ser iniciar la conversa en francès i no fer servir l’anglès. Directament em van dir que estaven farts que els turistes només parlessin anglès… El segon, un tema universal pels homes d’aquest planeta, el futbol. –«Ah! Sou de Barcelona, així sou del Barça, oi?». No m’hauria costat gens seguir la farsa i afirmar-ho, però dels meus llavis va sortir un rotund -«No! Ah! del Madrid?»- Doncs tampoc. -«Sóc del Betis, l’equip de Sevilla»-

059MARROC FOTOS_DBV 062MARROC FOTOS_DBV

A partir d’aquí, 20 minuts de conversa sobre els jugadors africans que juguen a la lliga espanyola van acabar amb un somriure dels policies, un -«no torneu a sobrepassar els límits de velocitat, nois, perquè potser no tindreu tanta sort»-. I ho podem ben afirmar, encara que ens passaven camions, carros, i motocicletes, no vam tornar a trepitjar l’accelerador del, nostre cotxe en tot el que quedava de ruta…

055MARROC FOTOS_DBV 064MARROC FOTOS_DBV 058MARROC FOTOS_DBV 093MARROC FOTOS_DBV

Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 comentarios sobre “En cotxe pel Marroc

 1. Nosaltres vam fer exactament la mateixa ruta i també ja fa uns quants anys! Quins records! Ens va agradar molt tot i que el tema del masclisme el vam portar força malament… I regatejar ens va costar molt! Érem massa joves i poc experimentats, jejeje…

  1. És veritat que a mida que ens fem grans, i estem més acostumats a voltar, vivim les coses amb més experiència. I això ajuda moltíssim a viatjar amb més tranquil·litat. La nostra ruta pel Marroc va ser un viatge sensacional, ple d’anècdotes i paratges maquíssims.
   Gràcies pel vostre comentari

 2. Hola, muchas gracias por visitar mi blog, así he descubierto el vuestro y me gusta todos los sitios que habéis visitado, ya os consultare para mis próximos viajes. Y os seguimos en Twitter.

  Un saludo. Ramón y Belén de mis viajes y sensaciones

  1. Muchas gracias también por visitar nuestro blog, Ramón y Belén. Es un placer conocer a otros viajeros con ganas de explicar sus experiencias por el mundo. Vuestro blog es muy interesante, y (si no os importa) hemos añadido vuestro link a nuestra lista de blogs viajeros.
   Un saludo!!!
   Manel & Cristina

 3. Hola, muchas gracias por añadir nuestro blog, nosotros hemos hecho lo propio en el nuestro. Un saludo

  Ramón y Belén

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: