Bèlgica i la passió per la xocolata

menjar_0020_DBV

Sí; ho havíem llegit, ho havíem sentit: la xocolata a Bèlgica és tot un art!!! Però una cosa és llegir-ho i sentir-ho, i l’altra és fer servir un altre sentit més adequat, el gust!!! No hi res com visitar alguna ciutat belga i degustar els meravellosos bombons que trobem a les més de 2.000 botigues repartides per tot el país.

I així és, la compra i degustació de xocolata forma part obligatòria de la visita a Bèlgica. Impossible no aturar-se embadalit davant l’aparador de qualsevol xocolateria, admirant les mil i una varietats que ens ofereixen. Un plaer per a tothom, i un autèntic èxtasi pels amants dels dolços (com ho som nosaltres).

BELGICA_0035_DBV
Les xocolateries ocupen els principals carrers de les ciutats

IMG_0013_DBV BELGICA_0476_DBV

Les xifres ho corroboren: Bèlgica produeix l’increïble xifra de 200.000 tones a l’any de xocolata, i l’aeroport Internacional de Brussel.les és el punt mundial més gran de venda d’aquest producte. «No hace falta decir nada más!!!». Per cert, com a consell, i si no voleu anar carregats durant el viatge, podeu deixar les compres de bombons pel final. Al principal aeroport de Brussel.les –Zaventem– es pot trobar moltíssima varietat, i els preus són similars als que podem trobar a la ciutat (inclús trobem alguns packs més barats). L’altre aeroport de Brussel.les, Charleroi (si voleu amb Ryanair fareu servir aquest), també disposa d’una gran secció de xocolates, però la varietat és una mica més reduïda.

L'aeroport és el primer i últim lloc on podrem comprar xocolata
L’aeroport és el primer i últim lloc on podrem comprar xocolata

menjar_0025_DBV

Això sí, no hi ha res com el plaer de passejar per les ciutats, visitar les botigues i degustar i comprar allà. Trobem a tots els carrers i barris, sobretot als del centre i les zones turístiques i comercials. Nosaltres vam poder comprovar-ho a Brussel.les, Bruges i Gant. Però segurament, una de les millors zones que vam veure per admirar les botigues de xocolata, és la Grand Place du Sablon. Allà podem trobar, una al costat de l’altra, algunes de les millors representants xocolateres.  I com tot el que es ven, el ventall de qualitats és molt ampli. Trobem des de caixes senzilles i més econòmiques als supermercats, fins arribar a botigues de luxe semblants a joieries, exposant els bombons en vitrines, i venent-los a preu d’or.

Alguns bombons són exposats com autèntiques joies
Alguns bombons són exposats com autèntiques joies

BELGICA_0021_DBV

La raó d’aquesta autèntica passió pel bombons, no és només turística. Els belgues són un grans consumidors d’aquest producte i des de la introducció del cacao al país, l’elaboració de diferents tècniques pels mestres xocolaters no ha parat de créixer. Segurament, bona part d’aquesta popularitat és deguda a la coneguda marca xocolatera Neuhaus. Jean Neuhaus substitueix la farmàcia del seu pare (a les Galeries Royales Saint-Hubert) per un taller de xocolata, i el 1912 crea una tècnica que esdevindrà una autèntica revolució: els primers xocolates «forrats», anomenats «pralinés«, o com els coneixem aquí, bombons.

BELGICA_0345_DBV BELGICA_0186_DBV

Des de llavors, mil i un gustos s’han creat per farcir els bombons. Marques com Côte d’Or, Godiva, Wittamer, Guylian, Leonidas o la mateixa Neuhaus, no han parat de créixer. I mestres i artesans xocolaters, obren els seus tallers/botigues per les principals zones de les ciutats per oferir autèntiques obres d’art. Les botigues de Pierre Marcolini a Brussel.les o de Dominique Persoone a Bruges, són com una mena de joieria Tifanny’s de la xocolata.

La botiga de Pierre Marcolini a Grand Sablon
La botiga de Pierre Marcolini a Grand Sablon

BELGICA_0288_DBV

La tentació xocolatera és gran. Impossible decidir-se per les diferents varietats de pralinés. És per això que a la majoria de botigues podem triar un a un els bombons que ens agraden. Els dependents, amb guants blancs, dipositen la nostra elecció al «ballotin«, una petita caixa de cartró ideal per portar els bombons. La idea d’aquesta caixa pertany a Louise Agostini, dona de Jean Neuhaus, i la va crear quan va veure que els pralinés de la botiga dels seu home es trencaven al posar-los als cucurutxos de paper que es feien servir fins llavors. Mare meva, quin matrimoni més benavingut!!!!

No podem marxar sense els nostres bombons
No podem marxar sense els nostres bombons

BELGICA_0168_DBV

Ah! I pels amants dels dolços, a més d’atipar-se de bombons, recordeu que Bèlgica també és famosa pels seus gofres. Així que res millor que tastar alguna varietat de praliné al matí, un bon gofre al migdia i una tassa de xocolata calenta per berenar…

BELGICA_0141_DBV
Els gofres !!!!! Un altre plaer dolç.
Una xocolata calenta per agafar forces
Una xocolata calenta per agafar forces
Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 comentarios sobre “Bèlgica i la passió per la xocolata

    1. Teniu raó, nois. Quants records ens provoca ara veure les fotos dels bombons… I que ràpid van acabar-se!!!
      Quan podem ajuntar 2 vicis en un mateix pack (viatjar i la xocolata) és «tremendo»

      Gràcies pel comentari

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: