Descobrint Brussel.les

BELGICA_0045_gofres_DBV

Arquitectura, xocolata i cervesa. Amb aquests 3 conceptes ens decidíem a passejar per la capital de Bèlgica, i descobrir tot el que una gran ciutat europea ens podia oferir. Tot i que, no ens agrada tibar de tòpics, així que cada dia de la nostra ruta els plans canviaven contínuament sobre la marxa. Això acaba provocant el que ens passa quan fem alguna escapada, que no hem vist coses que tothom considera imprescindibles (nosaltres a vegades les definim com super-turístiques) i en canvi hem passejat per llocs que no sabríem ni ubicar en un mapa. Qüestió de gustos…

Per començar, visitar Brussel.les en època nadalenca, vol dir que molt del temps que dediquem a la ciutat ens ho roba (en el bon sentit de la paraula) els Mercats de Nadal. Així que també som conscients que visitar una ciutat com aquesta en una altra època de l’any pot canviar bastant la nostra impressió. El clima, la decoració dels carrers, el número de turistes… tot pot influenciar.

La decoració nadalenca envaeix la ciutat
La decoració nadalenca envaeix la ciutat
Una gran pista de gel era l'atracció principal
Una gran pista de gel era l’atracció principal

Ens impressiona voltar per la Grand Place (Grote Markt en flamenc), tal com la defineixen moltes guies, una de les places més maques d’Europa. Patrimoni Mundial de la Unesco, és increïble situar-se al mig i anar girant sobre un mateix per observar tots els edificis que l’envolten. Són magnífics!  La Maison du Roi, les cases gremials, la Maison des Ducs de Brabant, i potser un dels edificis més macos, l’Hotel de Ville. L’ajuntament és l’edifici més antic de tots (1459), i destaca la seva torre de 96 metres. És poden fer visites guiades.

Els carrers que envolten la Grand Place són ideals per passejar i perdre’s. S’ha convertit en la zona més turística de Brussel.les, però tampoc hem de deixar que perdi la seva màgia per aquesta qüestió. Durant els anys 60 els comerciants de la zona és van unir per preservar l’encant d’aquesta zona, formant el que s’anomena Ilôt Sacré.

Ah! i no oblidem que la ciutat és la principal seu administrativa de la Unió Europea. Dona fe d’això la quarta part del seu milió d’habitants, que són estrangers. Vam poder fer una visita al barri de la UE, i ens va agradar la vida que vam trobar (propera entrada). Molts restaurants i cafeteries per dinar a bon preu. Francès, flamenc, i molt anglès… tots els idiomes funcionen aquí.

BELGICA_0026_DBV

Rue des Pierres Steen
Rue des Pierres Steen
La popular Rue du Marché-aux-herbes
La popular Rue du Marché-aux-herbes
Grasmarkt
Grasmarkt

Llegim tantes coses negatives del símbol de la ciutat, el Manneken Pis, que quan el veiem, ens sembla més maco del que havíem sentit. Sí, és petit, però té el seu encant. A totes hores envoltat de turistes fent mil i una fotos. El nostre B&B, anomenat Taptoe (veure la nostra opinió a Tripadvisor), està ben aprop del «nen que pixa», i això fa que passem moltes vegades pel seu davant. Per cert, recomanem el B&B, un allotjament ben cèntric i meravellós, portat pel Daniel i la Catherine, que tenen una bonica galeria d’art.

El popular Manneken Pis
El popular Manneken Pis

Un altre lloc especial són les Galeries Saint Hubert, dissenyades el 1847, van ser una autèntica revolució a la seva època, ja que van ser les primeres galeries comercials cobertes d’Europa, i són tota una icona de l’elegància. Allà, com a molts altres llocs de la ciutat, trobem moltes xocolateries, on l’elaboració dels bombons és tot un art. Impossible marxar d’aquí sense tastar algun dels seus pralinés (veure post sobre aquest tema). Per cert, un estret carrer que creua les Galeries, anomenat Rue des Bouchers (carrer dels carnissers), segurament crida l’atenció per ser ple de restaurants i cambrers que conviden a tothom a entrar (semblant al barri llatí de París). És per això que és conegut com «la panxa de Brussel.les«. La veritat és que és un lloc molt turístic, i creiem que és millor buscar d’altres llocs on menjar. Nosaltres vam aprofitar moltíssim les moltes paradetes dels Mercats de Nadal. No hi ha res com dinar o sopar mentre caminem envoltats d’ambient nadalenc. Però si voleu unes quantes recomanacions, res millor que visitar el blog Viatges amb cartabó, on el Marc i la Ibana ens recomanen en un post, una boníssima selecció de bars, cafeteries i restaurants.

Un dels edificis més macos de la ciutat és La Bourse, situat a la plaça amb el mateix nom. Allà mateix trobarem el Boulevard Anspach, uns dels més llargs de la ciutat i ple de comerços. També és imprescindible passar per la Place Saint-Géry, ple de cafeteries, terrasses i lloc de reunió dels joves.

Una bona opció és caminar (sortint des de La Bourse) per la Rue Auguste Orts, que més endavant es converteix en la famosa Rue Antoine Dansaert. Moltíssima història per aquests macos carrers. A mig camí ens trobem amb la Place Sainte-Catherine (amb moltes paradetes en època de Mercat Nadalenc), on antigament es celebrava el Mercat del Peix. Avui podem trobar moltíssims restaurants on el peix és la seva especialitat.

Un altre lloc majestuós és la Place Royale, envoltat d’esglésies i edificis neoclàssics i on trobem el Palau Reial, residència oficial dels reis belgues. Molt a prop hi ha el gran Parc de Brussel.les, el pulmó verd de la ciutat.

Place Royale
Place Royale

Dissabtes i diumenges es pot trobar molt ambient a la Plaça del Grand Sablon. Allà és celebra un important mercat d’antiguitats. Entre setmana és un lloc molt tranquil, però ideal per passejar. Les millors botigues de xocolata es troben allà. No obstant, si el que volem és un mercat on trobar de tot, cada diumenge, a la Place du Jeu de Balle, és munta el Rastre dels Marolles (al barri de Marolles). Entre aquestes dues importants places es situa el Palau de Justicia.

Place du Grand Sablon
Place du Grand Sablon
Palau de Justícia vist des de la Rue de la Régence
Palau de Justícia vist des de la Rue de la Régence
Un bon lloc per berenar. L'Atelier en Ville a la Rue Haute
Un bon lloc per berenar. L’Atelier en Ville a la Rue Haute

Nosaltres no som de moltes compres, però si us interessa visitar botigues, cal recórrer el Boulevard de Waterloo i l’Avinguda Louise. Galeries i botigues amb les grans marques de moda es troben allà. Ah! I tampoc vam visitar (per falta de temps), un altre lloc mític: l’Atomium. Aquest monument de l’Exposició Universal celebrada el 1958, s’ha convertit en tot un símbol i haurem de tornar a Brussel.les per tal de visitar-lo algun dia. I és que com sempre diem, no cal córrer per intentar veure tot el que ens diu la guia quan fem alguna escapada. Si ens deixem alguna cosa, això sempre ens recordarà que tard o d’hora serà bo tornar…

I no ens oblidem del tercer concepte de la nostra visita a Bèlgica: la cervesa! No és que ens agradi molt ni que siguem uns experts, però no podíem marxar sense tastar alguna de les més de 1.000 varietats que es produeixen aquí. Més o menys fermentades, clares i espumoses, negres, rosses, amargues… No acabaríem mai. El millor és, després d’una llarga caminada descobrint la ciutat, entrar en algun dels nombrosos pubs i deixar-se aconsellar. Res millor per recuperar forces!!!

BELGICA_0394_DBV belgica_cervesa_01

Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

10 comentarios sobre “Descobrint Brussel.les

 1. Felicitats per aquesta entrada. Personalment tinc pendent encara visitar aquesta ciutat i el vostre post m’ha donat ganes de fer-ho ben aviat.
  La veritat que entre la ciutat, un encant per si mateixa, i les decoracions nadalenques havia de ser un petit conte.
  Una forta abraçada!!

 2. Gràcies per la menció, nois! Molt bona entrada!
  A nosaltres també ens va quedar pendent l’Atomium… Però com que la majoria de capitals europees les hem visitat a l’hivern, quan ho fem amb bon temps segur que ens semblaran ciutats completament diferents!
  Ibana i Marc

 3. Molt bona entrada i molt útil! Com ja us vaig dir, amb les amigues volem anar-hi un cap de setmana a la primavera i entre aquest post i les recomanacions gastronòmiques del binomi Viatgesambcartabo, segur que serà un èxit!
  Jo també soc força de passejar i descobrir racons de les ciutats, més que no pas anar a col·leccionar «monuments»

  Una abraçada,

  1. Res millor que recollir informació de tots els blogs possibles. A nosaltres ens encanta llegir les recomanacions que donen altres viatgers, i després anar una mica sense rumb fix, però amb una llista de bons consells.
   Esperem que els nostres siguin d’utilitat.
   Gràcies pel teu comentari

  1. Moltíssimes gràcies per la nominació nois!!!
   Però sobretot us volem agrair la vostra feina constant d’explicar-nos les vostres aventures pel món. Segur que és una feinada de por, però és un autèntic plaer seguir-vos.
   Una abraçada!!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: