El mercat del peix de Tsukiji, Tokyo (part I)

Tsukiji (築地市場,) és el mercat dels mercats. Està considerat com el mercat del peix més important del món i això l’ha convertit en una de les principals atraccions turístiques de Tokyo, al Japó. I no creiem que sigui per la seva arquitectura (naus velles i mal il·luminades), ni la seva ubicació (no és un dels millors barris de la ciutat), sinó per la seva llegenda. Qui no ha sentit a parlar de la subhasta de la tonyina quan visita el Japó?

Els números l’avalen: es mouen més de 2.000 tones de productes al dia, de més de 450 especies marines. Sense contar els turistes, hi treballen directa o indirectament unes 60.000 persones. És com una petita ciutat. El mercat es troba a prop de l’estació Tsukijishijō, però si arribem per qualsevol de les diferents línies que ens porten, haurem de caminar uns minuts, ja que no tenim cap parada al costat. No us espereu la gran porta d’entrada per rebre-us, tot el contrari. A nosaltres ens va costar una mica entrar. Bé, de fet entrar no seria la paraula, ja que saps que vas en bon camí, sobretot per les olors i el moviment de gent, però mai ens vam trobar cap porta que ens donés pas al recinte. Del carrer comences a caminar entre camions, caixes i persones, i sense saber com, arribes fins uns passadissos enormes, il:luminats per un munt de fluorescents i no pares de veure caixes i més caixes de peixos i altres productes del mar. Ets al mercat de Tsukiji!

De fet haurien de tenir semàfors, ja que costa molt creuar els seus laberíntics passadissos. Un munt de curiosos «turret truck» o carrets, amb un volant enorme i moguts per petits motors diesel (encara que mica en mica s’estan substituint per motors elèctrics), circulen a tota velocitat amunt i avall. I avisem: no s’aturen davant de res! Cal anar amb molt de compte, perquè és molt fàcil despistar-se davant de tantes coses sorprenents i no veure’ls a venir. De fet, els comerciants no són gaire amics de les visites turístiques, i tot i no mostrar excessivament que estan emprenyats (com a bons japonesos), tothom sap que els turistes molesten més que altra cosa. Us imagineu que al vostre lloc de treball organitzessin visites per veure com ho feu? És per això, que últimament cada vegada és més difícil assistir a la subhasta de la tonyina, un dels moments més sorprenents que es poden veure al mercat.

L’activitat principal comença ben d’hora. De 3:00 del matí fins a les 10:00 és quan trobem més moviment. La subhasta comença entre les 5:00 i les 5:30, i cal ser puntuals, ja que no dura gaire. Quan nosaltres vam anar-hi, no calia fer res, simplement intentar trobar lloc entre l’estret passadís disposat al ben mig de la nau on exposen les enormes tonyines. El lloc era ple de turistes com nosaltres, que intentàvem trobar un espai lliure des d’on tenir una bona visió. Una mica agobiant, però us assegurem que val la pena. A partir del 2010 es va restringir moltíssim l’entrada, i calia apuntar-se a una llista per poder accedir-hi. I aquest any creiem que les coses estan pitjor, i que ara és molt difícil que et deixin entrar (si algú ha anat últimament ens ho pot confirmar).

(veure la 2a part de l’article sobre el mercat del peix)

(veure la 3a part de l’article sobre el mercat del peix)

Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Un comentario en “El mercat del peix de Tsukiji, Tokyo (part I)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: