Restaurant SEMPRONIANA. Barcelona

localitzador_sempronianalogo

Sortint de sopar d’un dels nostres restaurants japonesos preferits de Barcelona, On Sushi, vam descobrim el Semproniana. Només ens vam fixar en la seva façana i la carta que tenien exposada, però va ser suficient per voler tastar els seus plats algun dia. I aquest dia ha sigut avui.

cartes
Els detalls són per tot el local
aperitiu_alls
Aperitiu d'alls marinats

Els que ens coneixen ja saben el que ens costa anar a Barcelona per a qualsevol cosa, i tot i trobar a faltar la seva gran oferta de restaurants, només anem quan ens parlen molt bé d’un establiment. És a dir, desplaçar-nos sense cap referència no ens agrada gens. Però amb aquest local teníem un pressentiment que s’ha complert amb escreix.

trinxat_col_patata_cansalada
Trinxat de col i patata amb cansalada

El local és encantador i acollidor. Decorat amb un mobiliari exquisit i retro, i molts detalls per la vista, és un plaer seure a les seves taules. Avui, sent un dia entre setmana, era ple, i hem tingut sort de trobar taula sense tenir reserva feta.

galtes_vedella_garnatxa
Galtes de vedella amb garnatxa
cuixa_pollastre_salsa_prunes
Cuixa de pollastre amb salsa de prunes

Tot i no tenir una varietat enorme, juguen a poder triar plats del menú i la carta. És a dir, el menú el formen primers i segons, però podem escollir dinar de menú (els preus, més econòmics, van per separat), dinar de carta o fer combinacions. Cap problema!

Alguns del plats de la seva carta són:                                         carta_primerscarta_segons

 • Arròs del Venere amb Maó i sobrassada,
 • Crema de cranc i bolets
 • Saltat de verdures amb llagostins i crema de ceba de Figueres
 • Capgirat d’ou d’ànec i bolet
 • Gira-sols de pasta amb crema de carxofes i pipes dolces
 • Tonyina i bacallà amb diferents estils…
 • Suquet de peix
 • Galtes de Vedella amb Garnatxa
 • Llom de conill amb vieira i crema d’all
 • Magret d’ànec amb poma i formatge de cabra
 • Filet amb ceba dolça, mostassa i romaní

I el menú, més senzill, no està gens malament.                                                         menu

També podem fer una mica de pica-pica per començar, amb Pop a la feira, Lletons de xai, Salmó marinat, Garota, etc.

Les postres, van des del Tiramisú, passant pels “Tocinillos”, Crema de llimona, Pessic de pastanaga, Gelats, Crema catalana i fruits vermells, Xocolata de la Infància

tiramisu
Tiramisú

Potser tenen massa “noms propis” a la carta sense l’explicació dels seus ingredients, i això fa que necessitis fer unes quantes preguntes abans de decidir-te per un plat o un altre, però forma part del joc.

En resum, un restaurant molt recomanable per un dinar de menú entre setmana, o per triar algun plat de la seva carta si tenim més temps per dedicar a omplir les nostres panxes. Ah!, i disposen d’una varietat de gairebé 500 vins per triar. Déu n’hi do!

El total del dinar per a 2 persones (octubre 2011), triant els primers del menú, un segon de menú i un altre de carta, més postres i una copa de vi: 48,32 euros.(tornem a recordar que els preus del menú estan molt ajustats, i els de carta tenen una mitjana de 9 euros els primers i 19 euros els segons).

NOTES RESTAURANT (màx. 5)

Menjar                                            EstrellaEstrellaEstrellaEstrella

Servei                                             EstrellaEstrellaEstrellaEstrella

Relació qualitat/preu                EstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrella

Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

8 comentarios sobre “Restaurant SEMPRONIANA. Barcelona

 1. Moltes gràcies pel post tant maco que heu fet del nostre restaurant. Estem encantats que us agrari casa nostre. Per cert son les fotos mes maques que he vist dels nostres plats.
  Gràcies Santiago

 2. hola! sóc l’Ada Parellada, la mestressa de Semproniana i la dona de Santiago (que també us ha deixat un comentari). Estem molt contents del vostre post, perquè ho heu escrit sincerament, sense conèixer-ns ni conèixer Semproniana! Vau entrar per casualitat!
  Que bé! Ara farà 18 anys que vam obrir Semproniana, i ens emociona saber que encara ens queda corda i que us agrada el què fem!

  abraçades
  Ada

  1. Hola Santiago i Ada.
   Desprès de la il.lusió (i molta vergonya) que ens ha fet rebre els vostres comentaris, volem agrair-vos les vostres paraules. És la primera vegada que ens escriuen els propietaris d’un restaurant i això ens fa pensar que, el que va començar com un blog per explicar viatges i de tant en tant alguna experiència gastronòmica als amics i familiars, creix més del que pensàvem (ja són més de 400 visites al mes de mitjana). Realment ens va encantar el vostre restaurant. Sense ser uns experts, volíem explicar el que ens va transmetre dinar al vostre local, i fer-ho amb el màxim de cura i sense molestar a ningú. De fet, ens hauria encantat ensenyar la decoració del local (maquíssima), però mai fem fotografies de l’interior on es puguin veure altres persones menjant. La nostra intenció és molestar el mínim, i ja ens fa prou vergonya fotografiar alguns plats…
   I encara que porteu 18 anys amb el restaurant i per la vostra web hem descobert més locals, us agraïm que tracteu i aconselleu als clients amb el tacte que ho veu fer amb nosaltres. Quan anem a restaurants com el vostre, ens adonem del que ens agrada trobar-nos quan sortim a menjar fora de casa!
   Gràcies de nou.
   Manel & Cristina

 3. em va convèncer tant aquesta entrada que dilluns dia 5 al vespre hi anem a sopar amb la nostre filla ja us dirè si estic d’acord amb la vostre recomanació …. que segur que si.
  Gràcies.

  1. Carai Imma, ara si que has posat pressió sobre nosaltres… Espero que us agradi el restaurant, sino ja no creuras més en les nostres entrades sobre gastronomia, je, je. La veritat és que, tot i que no fem molts posts sobre restaurants, ens hem plantejat no fer-ne més. Crec que és un tema massa subjectiu per opinar, i moltes vegades ens fa vergonyar parlar sobre negocis d’altres persones. Tot i que ja hem expressat diverses vegades que nomès en parlem dels que ens agraden. El que passa és que a Cristina i a mi ens agrada moltíssim la gastronomia: ella gaudeix moltíssim amb la bona cuina, i jo he descobert que m’encanta la fotografia d’aliments.
   En tot cas, ja ens explicareu que us sembla el lloc i si la nostra experiència al Semproniana és compartida per més gent. Moltes vegades no som conscients que el bloc és obert a la lectura de tothom i ens va sorprendre molt gratament rebre comentaris dels amos del local agraïnt la nostra entrada al bloc.
   Gràcies pel teu comentari i que gaudiu del sopar…

 4. No era la meva intenció, se que em va agradar molt la vostre entrada i la pàgina web del restaurant em va acabar de convèncer. Crec que val la pena compartir experiències i mai es pot pretendre que tothom opini igual. Ja us diré que em sembla però no deixeu de comentar, nomes per les fotos dels plats ja val la pena.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: