El raig anticrepuscular

Quin títol per una entrada, eh? No, no és que ara parlem de ciència ficció, però és que fa uns dies, concretament el 13 de setembre, vam trobar-nos davant d’un estrany fenomen atmosfèric.

SONY DSC

Érem a Palamós, el nostre lloc favorit per desconnectar, i visitant com d’altres vegades el seu far, vam meravellar-nos davant del que ens oferia el cel. Una enorme línia blava que semblava sortir del mar es pintava sobre l’horitzó. I per si això no era suficient, la lluna plena començava a sortir per la línia que dibuixa el mar. És llavors quan agraeixes portar una càmera a sobre, i intentes capturar el moment.

SONY DSC

Un moment pel que vam haver de pagar un alt preu. Els mosquits es van posar les botes amb nosaltres. Mai m’havien picat tants alhora, i no parlem de la Cristina, que va batre el record de picades per centímetre de pell. Pobre…

I tornant al títol: raig anticrepuscular, així és com s’anomena aquest fenomen. Això va passar per què, a l’altre costat mirant cap a la posta de sol, hi havia un núvol sobre el Berguedà que feia una ombra. Els raigs són paral.lels però quan creuen la bóveda celeste semblen més estrets als dos costats per efecte de la perspectiva. (Tomàs Molina dixit).

Bé, difícil d’explicar, però maco de veure!!!

SONY DSC

Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

3 comentarios sobre “El raig anticrepuscular

 1. Desconeixia aquest fenomen. Les fotos increiblemet maques !!!

  Lo dels mosquits terrible….. a mi encara no em piquen gaire però a l’Imma mosquit que pasa …mosquit que gaudeix de la seva sang…. algún cop hem tingut que anar d’urgencies.

  Cada vegada m’agrada mes el vostre Bloc.

  Una abraçada

 2. Moltes gràcies pels teus comentaris Miquel. Només pretenem explicar com ens ho passem quan viatgem, però reconec que fa ilusió saber que el bloc agrada.
  Respecte al fenomen deixa’m dir-te que les fotos no fan justicia al que veien els nostres ulls. Ens va semblar del tot inexplicable (potser també l’efecte era augmentat per trobar-nos a la costa davant el mar), però al vespre vam veure que a l’espai meteorològic de TV3 ho explicaven…
  Nosaltres esperem amb ganes tots els «capítols» del vostre últim viatge.

  Una abraçada.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: