Oceanari de Lisboa

Ja vam escriure, quan vam fer les entrades de Lisboa al bloc, que la visita a l’Oceanari mereixia una entrada pròpia. No acostumem a visitar llocs tant marcadament turístics com aquest, però reconec que vam gaudir com nens petits. D’entrada ens va sorprendre les dimensions del lloc, de fet és el segon oceanari més gran del món darrere el d’Osaka (Japó), i la quantitat d’espècies marines que tenen.

SONY DSC
Vasco és la mascota de l’Oceanari
L'enorme tanc central
El tanc d’aigua central és enorme!
SONY DSC
Veure autèntics taurons tan de prop impressiona.

No som gaire amics de visitar zoològics ni llocs amb animals en captivitat, però segurament és l’única oportunitat que tenim de veure tantes espècies marines. Més de 16.000 animals  i unes 450 espècies diferents, repartides per les seves modernes instal·lacions.

SONY DSC
Les mantes i rajades són espectaculars.
SONY DSC
Hi ha peixos (el de la dreta) que no sabem ni com es diuen…
SONY DSC
Una rajada descansant i una parella de peixos papallona al seu voltant.

El rei de la visita és el seu enorme tanc central. 5.000 metres cúbics d’aigua que mostren perfectament una porció d’oceà. Enormes finestres envolten el tanc per tal que els visitants puguin gaudir de taurons, rajades, quimeres, diverses espècies de tonyina, barracudes, mers i moltes més espècies marines.

SONY DSC
Algunes mantes fan més de 3’5 metres d’envergadura
SONY DSC
I tu qui ets?
SONY DSC
Més taurons i barracudes
SONY DSC
La boca de les mantes semblen cares…

També trobem entorns marins per encabir pingüins o marmotes i enormes aquaris amb estrelles de mar, i peixos de tot tipus.

aus
Diferents zones imiten els espais naturals dels animals
SONY DSC
La Cristina va conèixer a les marmotes.

En resum, l’oceanari-museu de biologia marina, situat al Parque das Naçoes de Lisboa, atrau a més d’un milió de visitants a l’any, i resulta una visita diferent i divertida. Molt aconsellable per les famílies amb fills, o com nosaltres, els que continuem sentint-nos com a nens…

Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 comentarios sobre “Oceanari de Lisboa

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: