Balenes a Península Valdés. Argentina

Les balenes, els mamífers més grans del planeta, tenen «enganxada» a Cristina. Sent una atracció especial per aquests animals, i és per això que, quan viatgem, intentem realitzar l’avistament de balenes si el nostre destí és un lloc propici per veure-les.

Un dels diversos llocs on hem pogut fer-ho (i dels millors), ha sigut a la Patagonia Argentina. A la Península Valdés, i més concretament a la ciutat de Puerto Pirámides, trobem diverses empreses encarregades de l’observació de les balenes al seu hàbitat natural. Nosaltres decidim contractar els serveis de Botazzi, molt coneguda a la zona.

Cada any arriba a aquesta zona, els golfs Nuevo i de San José, la balena Franca Austral. Aquest cetaci visita les costes per aparallar-se i reproduir-se. De color negre o gris fosc, destaca per les aletes pectorals, amples i curtes. El cap, arrodonit, és gairebé un terç de tot el cos. Te dos orificis respiratoris per on expulsa l’aire en forma de «V» fins a una alçada de 4 metres, mesuren uns 15 metres i pesen entre 40 i 60 tones. Enormes!!!

L’excursió es fa en barques petites de no més de 20 persones, amb uns guies que donen moltíssimes explicacions, i quan es produeix el contacte amb les balenes, es crea un respectuós silenci i només se sent la respiració dels cetacis. La sort, o més aviat, la voluntat d’aquests animals, fa que cada excursió sigui única. Mai saps quantes balenes veuràs, ni quant s’aproparan. Nosaltres vam tenir la sort d’apropar-nos moltíssim, de fet ens passaven per sota l’embarcació, i de veure un parell de salts. És al.lucinant veure un animal d’aquestes proporcions treure gairebé tot el seu cos fora de l’aigua.

La sensació de ser petit, minúscul, davant d’aquests mamífers i en ple oceà, és més gran que mai…

Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: