Londres. The City.

The City of London, o més senzillament, The City, com popularment se la coneix, és una de les ciutats europees que cal visitar. Per la seva importància, per la seva vida, o pel motiu que ens vulguem inventar, és imprescindible passar uns dies en aquesta gran ciutat.

El Palau de Westminster i el Big Ben són una icona de la ciutat.

33 boroughs, o districtes municipals, formen el Londres actual. Més de 7 milions i mig d’habitants, que inclouen una de les barreges ètniques més grans de tota Europa. Simplement passejant pels carrers cèntrics es pot gaudir moltíssim. Milers de persones de totes les races, procedències i cultures es barregen en continu moviment. Punks, hippis, rockers, snobs, gòtics… mesclats amb un munt de turistes! És relativament fàcil moure’s  pel centre. El caos circulatori és suportable , ja que va ser una de les primeres metròpolis en instaurar un sistema de peatge per accedir en cotxe a la zona cèntrica.

El Tàmesis divideix la ciutat en dos.

Les cabines de telèfon vermelles, els famosos autobusos de dos pisos, o els coneguts “black cab”, com s’anomenen els taxis londinencs, són tot un símbol.

Què seria de Londres sense les cabines telefòniques?
El famós Big Ben.

Hi ha llocs que són de parada obligatòria i que formen les postals més típiques. Un d’aquests és el Palau de Westminster, la seu parlamentària del país, amb el conegudíssim Big Ben, la torre amb el rellotge més famós del món. Tot i que oficialment només la campana principal de dins s’anomena així, tot el conjunt ha heretat el nom. La torre està dissenyada en un estil gòtic victorià, i fa un total de 96,3 metres d’alçada. D’aquests, 35 metres són només de l’agulla feta amb ferro fos. El seu pes es calcula en més de 8.600 tones. També trobem un munt d’edificis històrics, com el Buckingham Palace, amb la famosa cerimònia del canvi de guàrdia.

Entrada al British Museum

Picadilly Circus és una famosa plaça situada al barri de West End. Connecta Regent Street amb Picadilly Street. La seva proximitat a les principals zones comercials i d’oci han fet d’aquest lloc un punt de trobada important. Destaquen les grans pantalles de vídeo i els anuncis de neó. Sota la plaça es troba l’estació de metro amb el mateix nom. També trobem l’estàtua d’Eros, que s’ha convertit en una icona.

The Tower Bridge és un dels ponts que travessen el Tàmesis.

Els transports públics no són només un mitjà per moure’s. sinó també veritables símbols nacionals. El London Underground (conegut com The Tube), va ser la primera xarxa d’Europa i avui en dia és una de les més grans i llargues del món. Va començar a funcionar el 1863 anomenant-se Metropolitan Railway, d’on ve el mot “metro”.

Visca els colors!!!
Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Un comentario en “Londres. The City.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: