Parc d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici

Els dies 7, 8 i 9 d’agost decidim fer una petita ruta en moto pel Pirineu i visitar algunes pobles i ciutats del Pallars Sobirà (Sort, Rialp, Llavorsí, Espot…). Però sobretot ens venia molt de gust fer alguna petita caminata pel Parc Nacional d’Aigüestortes i el seu majestuós Estany de Sant Maurici.

aiguestortes_cris

Val a dir que, tot i ser entre setmana, l’agost és època de vacances per a molta gent, i això es va notar moltíssim. Els camins per recórrer, sobretot els primers trams, estaven a tope de gent! A més, nosaltres vam cometre l’error d’anar amb només una nit d’hotel reservada (hotel Riberies a Llavorsí) i ens va costar una mica trobar lloc on passar una segona nit.

El nostre punt de partida, com el de la majoria de visitants al Parc, va ser Espot. Però com molt sovint ens passa (i no aprenem mai), ens vam encantar voltant i circulant per petites carreteres de la zona. Feia força calor, però la llibertat de circular en moto ens oferia moltes possibilitats. La nostra idea era deixar el vehicle a l’aparcament del Prat de Pierró, però per uns minuts ens vam trobar que ja era ple i no permetien l’accés fins allà. Vam decidir deixar la moto a Espot, i agafar els taxis (en realitat uns LandRovers amb capacitat per a 9 passatgers) que ens van costar 5’10 euros per persona i trajecte. Els cotxes et deixen al mateix Estany de Sant Maurici en un quart d’hora, i t’estalvies 1h ½ de caminata, sobretot quan ja es comença a fer tard i estàs en baixa forma.

aiguestortes_taxiaiguestortes_interior_taxiaiguestortes_arbre

La primera imatge que veus de l’Estany és impressionant. És el típic plano del llac amb el pic dels Encantats darrera. Tornem a dir que ens vam trobar moltíssima gent, però com sempre passa en aquests espais naturals tan grans, tard o d’hora trobes el teu racó de pau i tranquil·litat.

santmaurici_gentaiguestortes_cascada_rateraaiguestortes_animal

La geografia del Parc és d’alta muntanya, ja que la majoria del terreny s’alça per sobre dels 1.000 metres, amb pics que superen els 3.000 metres d’alçada. Podem trobar força llacs i destaquen dues valls, a l’oest la vall del riu Sant Nicolau i a l’est la vall del riu Escrita, amb l’Estany de Sant Maurici. És una antic llac engrandit amb una presa, es troba a 1.910 metres d’altitud i fa aproximadament 1 km de llarg per 200 metres d’amplada.

aiguestortes_santmauriciaiguestortes_miradoraiguestortes_riuaiguestortes_cascada_ratera2

aiguestortes_branca

Després de demanar una mica d’informació a la petita oficina que trobem allà mateix, ens decidim per fer l’Itinerari 2 que tenen establert a la guia de rutes i itineraris del Parc. És un bonic i senzill trekking que voreja completament l’Estany i ens fa passar per la Cascada de Ratera, l’Estany de Ratera, el Mirador de l’Estany fins tornar al punt de partida. El desnivell total és molt suau, només 300 metres (de 1.910 m a 2.210 m) i és apte per tot tipus de persones. De fet vam veure moltes famílies amb nens petits.

mapa_itinerari
Clica per ampliar el mapa i veure el recorregut

En total la guia ens diu que la durada del recorregut és de 2h 30, però nosaltres el fem en unes 5 hores. La raó: ens entretenim amb qualsevol cosa, parem a fer un munt de fotos, fem un descans de 30 minuts a l’Estany de Ratera per remullar els peus… Però el que compte és la sensació que ens va deixar a nosaltres aquest recorregut, i va ser espectacular!

aiguestortes_estany_rateraaiguestortes_anecaiguestortes_peusaiguestortes_santmaurici_nosaltresaiguestortes_cris_2

L’únic punt negatiu de la jornada va ser la nostra incapacitat per planejar bé aquest recorregut (som massa feliços!) i no vam portar el líquid necessari pel dia que va fer. L’alta calor i les 5 hores caminant, van passar factura en forma de patiment de set. Uf, tot i fer durar l’aigua que portàvem el màxim de temps, mai havíem passat tanta sensació de set. Sort que ens vam poder refrescar en certs punt del recorregut als rierols de la zona…

aiguestortes_cris_riu2aiguestortes_reidelmonaiguestortes_mirador_nosaltresaiguestortes_reinadelmon

És per això que quan vam arribar de nou a l’Estany de Sant Maurici, vam decidir tornar a baixar amb el servei de taxis. Els nostres plans eren fer també la baixada a peu, però la falta d’aigua ens va deixar “tocats”. Necessitàvem una terrasseta amb un parell de begudes fresques per tornar a recuperar les forces! Allà vam decidir que no trigaríem gaire a tornar al Parc per fer una altra ruta per la zona, però en una època més fresqueta i si pot ser, amb menys gent. I és que, després d’un dia tan complet com el que vam passar, això ens corrobora que no cal marxar a l’altra punta del món per veure meravelles naturals com les que tenim a casa!

Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 comentarios sobre “Parc d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici

 1. hola, acabo de descobrir el vostre diari i m’ha encantat, i molt bona l’explicació, pero tinc una consulta…volem anar-hi aquest dilluns i portar el nostre gosset,podrieu dir-me si hi havia gaire gent amb animals de companyia?? i si algun consell q hauriem de saber tb encantats!!! gracies

  1. Hola Silvia,
   Benvinguda al nostre bloc. Et podem dir que hi havia força gent amb gossos, i tots anaven lligats, encara que desconeixem si és obligatori fer-ho. Moure’s pel Parc d’Aigüestortes amb la teva mascota és una bona opció.Tampoc sabem, si decidiu pujar en taxi, si accepten portar-losamb vosaltres al vehicle. Segur que al telèfon de la web del Parc us poden informar amb més detall.
   I us podem aconsellar de portar uns entrepans, o millor encara, una carmanyola,i dinar davant d’un entorn tan privilegiat com l’Estany de Sant Maurici.
   Una abraçada! I ja ens explicaràs com us ha anat…

 2. Encara no teniu l’entrada de Lleida?
  Ja sé que no és la millor ciutat de Catalunya però per passar-hi un dia (de pas) o fins i tot un cap de setmana està realment bé 🙂
  quan vulgueu us faig la ruta jejeje

  Petons
  Ares
  Fuet-i-Mate

  1. Doncs tens tota la raó, Ares. Encara no hem escrit res sobre Lleida.
   L’hem visitada alguna vegada, però d’això ja fa molt de temps, i encara no escrivíem el blog. Haurem de posar remei i tornar-hi!!!
   Ja sabem a qui demanar consell per unes quantes recomanacions!!! Jejeje

   Una abraçada!

 3. Hola buenas tardes , yo queria decir que todo lo que digais del Parque Nacional de Aiguestortes , me parece fanstastico pues yo y mis padres nos hemos pasado alli en lo que a dia de hoy es Parqe nacional de Aiguestortes unas o mas de una , vamos a dejarlo en 20 años veraneando alli 15 dias cada año y os puedo asegurar que es magnifico , y tengo unas ganas increibles de ir para alli donde he veraneado con mis padres , pero ahora siendo yo el padre … Salu2

  1. Hola Juan,
   Estamos totalmente de acuerdo contigo. El Parque de Aiguestortes es fantástico.A menudo nos olvidamos que no hace falta irse muy lejos para ver uno de los lugares más bonitos que podemos encontrar.
   Y lo mejor de todo, es que, como dices, se puede visitar en família, con los hijos. Es un lugar que encanta a todos.
   Muchísimas gracias por tu comentario.
   Un saludo!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: