Escapada a França (dia 1)

L’escapada a França del 21 al 25 de maig del 2012 ha sortit rodona, tot i que vam patir un canvi de plans d’última hora. La nostra idea era fer una ruta en moto, ja que teníem moltes ganes de voltar sobre dues rodes, però el temps ens va impedir fer-ho, i vam optar per fer-la en cotxe. Vam estar pendents fins a l’últim moment del núvols, però ja vam veure que com a mínim el primer dia, dilluns, la pluja ens acompanyaria constantment. I una cosa teníem clara: encara que plogués, faríem la nostre escapada!
La vam dividir en dues parts, la primera visitant unes quantes poblacions de la Costa Blava francesa, i la segona endinsant-nos cap a l’interior recorrent una mica La Provence.
Com que teníem ganes de fer una entrada diària des d’allà, però finalment no va ser possible, escriurem els posts com un petit diari de ruta.
Si alguna cosa té la Cotê d’Azur és «pijerio» i gent guapa. I més si en una mateixa setmana se celebra un important torneig de tenis a Niça, el gran premi de Formula 1 de Mònaco, i el famós Festival de Cinema de Cannes. Toma ya!!!
Anem pas a pas. Un cop sortim de casa, no parem fins passar la frontera, i la primera aturada és a la ciutat de Béziers. Allà anem amb la referència d’una Creperia Bretona per dinar, però quan trobem l’adreça, veiem que el local és tancat. Canvi de plans: uns sandwitxos. Passegem pel seu passeig Alles Paul Riquet, amb terrasses i bars.
Continuem ruta, i per no fer tot el camí per autopistes, decidim passar per la costa.

Només arribar a Béziers comença la nostra recerca de cafeteries
Tastem unes tartaletes del que s’autodenomina el millor pastisser de la zona (n’hem tastat de millors…)

Entrem a Marsella, però anem una mica tard, i ja coneixíem una mica la ciutat d’una escapada anterior, així que no ens aturem i continuem fins al petit poble de Roquevaire. Aquí és on tenim reservada la primera nit d’hotel. Bé, no ben bé d’hotel, ja que hem decidit buscar petits allotjaments, que a França són encantadors. Moltes famílies disposen de cases molt xules, i tenen algunes habitacions disponibles. El tracte és molt millor, et permet conèixer gent i l’amabilitat (i els esmorzars), són millors que els grans hotels… Hem triat La Bastide Saint Nabor (veure nostra opinió a Tripadvisor), una casa amb només 3 habitacions. Arribem sobre les 19h, i la pluja torna a aparèixer. Així que, tot i que fa una bona temperatura, no podem fer servir la piscina que tenen. Ens rep l’Eric, el pare de família, que ens recomana anar a sopar al turístic poble de Cassin.

A la casa d’hostes de Roquevaire, ens rep el seu gat
Detall de la nostra habitació al poble de Roquevaire

Dit i fet, ens dirigim a Cassis, a uns 25 minuts de Roquevaire. És un poble costaner, petit però molt maco. D’antiga tradició pesquera, ara és el turisme qui arriba amb l’estiu. No és estrany que als seus habitants els agradi reproduir la dita del premi nobel de literatura Frédéric Mistral (1830 – 1914):

«Qu’a vist Paris, se noun a vist Cassis, pou dire: n’ai rèn vist» (Qui ha vist París, si no ha vist Cassis, es pot dir que no ha vist res)

Encara no és temporada alta, i continuen caient algunes gotes, però la part positiva és que no trobem molta gent i ja tenen molts restaurants i terrasses obertes. Tot i així, ens costa molt aparcar. No volem imaginar-vos com deu ser trobar un lloc en ple estiu!

La nostra visita de Cassis comença per la Plaça de la Republique
Escapar-se quan encara no és temporada alta, pot oferir més tranquil.litat
El turisme s’ha imposat sobre la pesca al bonic poble de Cassis
Una lleugera pluja ens va acompanyar gairebé tota la primera jornada de la nostra ruta

Sopem a un restaurant molt recomanable: Le Romarin, a la Rue Docteur Séverin Icard, un italià amb un toc afrancesat. Està a un carrer un pel més amagat que els més principals i saturats, si això es pot dir d’un lloc turístic… Voltem per la seva Place de la Republique, i baixem per la seva avinguda principal, Victor Hugo. El carrer ens porta fins al port, ple de barques, vaixells i molts restaurants amb vistes al mar. Caminem per la seva platja mentre es fa fosc, sempre sota la vigilància del gran Castell de Cassis, situat dalt d’un turó sobre el mar. Aquesta antiga fortalesa és ara un luxós hotel.

Les barques continuen donant al poble un aire molt pescador
L’imponent Château de Cassis domina les vistes del poble
A la Place Baragnon de Cassis es troba l’església del poble

El dia ens ha passat molt ràpid, i tot i estar cansats, anem a dormir tard i amb les panxes ben plenes (maleïdes escapades que no ens permeten fer bondat amb la dieta…)

Dormim sentint només les gotes de pluja i ens aixequem amb ganes de continuar la nostra ruta. Ara és Sylvie qui ens rep a la cuina on serveixen els esmorzars. És encantadora i ens té preparat una enorme varietat de pans i melmelades (ummmm, com ens agrada el pa francès!), croissants, pastissos… Allà ens trobem una parella de jubilats francesos amb els qui mantenim una agradable conversa. La mescla de paraules en francès, anglès, català i castellà, ens recorda que, amb amabilitat i bon rotllo es pot viatjar per tot arreu sense dominar els idiomes.

Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

13 comentarios sobre “Escapada a França (dia 1)

 1. Bonica primera part de viatge, veig que ni el mal temps ni el pijerío us van impedir gaudir al màxim dels lloc que heu visitat! La crepreia bretona hagués estat un bon punt de partida, oi? (ho sento però hi tinc debilitat després d’haver viscut un any a la Bretanya… he he). Marsella ho vaig trobar molt lleig, però sí que vau tenir sort de coincidir amb tant de glamour, entre formula 1 i festival de Cannes. De Cassis no me n’enrecordo, però per les fotos sembla prou bonic! apuntat! Com sempre, gràcies per la cronica viatgera… petonet

  1. Hola Marina,
   L’escapada va ser perfecte, llàstima de no poder fer-la en moto, que era un viatge llargament planejat. Potser alguna vegada podrem visitar la Bretanya, i llavors et demanarem consell.
   Tens raó que Marsella no és gaire maca, però ja la coneixíem i no vam ni aturar-nos. En canvi altres poblets i ciutats de la Costa Blava i La Provence són maquíssims. A més, a partir del segon dia ja va sortir el sol i els dies van ser espectaculars…
   Gràcies pel teu comentari.

 2. Ja m’heu enganxat al relat de la vostre escapada a França. És un país que coneixem prou bé ja que amb l’autocaravana que varem tenir mes de 10 anys, no ens va quedar cap reco del país sense conèixer. França ens encanta. El relat esta molt ben escrit… És una manera de viatjar sense moure’s i això també ens agrada. Ara a esperar el següent capítol.

  1. Per relats els vostres Miquel. Mentre escric aquestes línies m’acaba d’arribar el mail avisant-me del capítol 23 de les vostres vacances/aventures i em disposo a llegir-lo amb ganes.
   França ens sembla un país magnífic, però coneixem poquet. Segur que vosaltres vau poder gaudir moltíssim recorrent-lo en autocaravana. És una forma de viatjar que nosaltres vam provar fa 2 anys per recórrer Nova Zelanda, i ens va semblar genial. Aquest any estem pensant a fer una altra ruta en aquest tipus de vehicle. Aviam si ho podem fer…
   Gràcies pels vostres comentaris. S’agraeixen moltíssim!

 3. Francia es preciosa se mire por donde se mire, es un país que nos encanta. Esa zona no la conocemos pero no me importaría. Este año tenemos pensado ir a Alsacia.
  Grandes fotos!!
  Un saludo!!

  1. Muchas gracias por vuestro comentario, familia!!
   No conocemos mucho de Francia, pero lo poco que hemos visto nos ha parecido fantástico. Seguro que la región de Alsacia tiene que ser muy bonita y podreis hacer una muy buena ruta.
   Nos encanta que las fotos os gusten.
   Un saludo!!

 4. Buaaa brutal nois!!! dieu de nosaltres, però es que el vostre blog dona mil voltes al nostre.

  Gran explicació de la escapada al sud de França; nosaltres hi vam anar fa un temps i també ens va agradar molt. Per cert, ets un crack de la fotografia!!! Ens han entrat ganes de tornar-hi anar.

  Una salutació molt gran

  Jaume i Cris

  1. Hola Jaume i Cris,
   Si us plau, que ens fareu posar vermells… No us treieu mèrits home, que a tots els que ens encanta viatjar i a sobre intentem escriure un blog fem el que més ens agrada. I la millor manera de fer-ho és compartir-ho amb altres viatgers, com feu vosaltres.
   I estem molt contents que us agradin les nostres fotos.
   Una abraçada

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: