Rebem la Primavera a Amsterdam

Les ganes de fer una escapada, i uns bitllets bé de preu, són la combinació perfecte per rebre la primavera fora de casa nostra. Dimarts 20 de març, just quan comença la nova estació, ens plantem a Amsterdam, una ciutat que portàvem molt de temps intentant descobrir i que fins avui no hem tingut l’oportunitat de fer-ho.

Portem roba d’abric i esperem dies de pluja, però com ja sabem, la climatologia és ben boja  i ens pot preparar sorpreses (en aquest cas agradables). Marxem de casa nostra just quan arriben les pluges a Catalunya, i Holanda ens rep amb un sol esplèndid. Comencem bé!

Molts habitants decideixen abandonar les típiques cases de maó, per vaixells o mòduls flotants perfectament acondicionats
Només arribar no vam resistir la temptació de prendre una cervesa i una copa de vi en una de les terrasses davant un canal
Una escultura que juga amb les paraules "I am" i "Amsterdam", presideix la zona dels museus

La segona cosa positiva és l’elecció del lloc on dormirem. Amb el temps, això també s’ha convertit en part del viatge, i ho valorem cada vegada més (deu ser que ens fem grans i els nostres cossos necessiten més comoditat…). La Cristina, que per això té un ull impressionant (o millor dit, una paciència per buscar per internet infinita), la torna a encertar. Trobem habitació al Bed & Breakfast  “Sunhead of 1617”, situat al carrer/canal Herengracht, 152  i ho trobem encantador. Només tenen 4 habitacions i 2 petits apartaments, però segurament això és el que  fa que els dos nois que el porten, ofereixin una  atenció magnífica.

Aquestes vistes del canal Herengracht són les que podíem veure des del nostre Bed & Breakfast
Reflex de les típiques cases construïdes als voltants dels canals d'aigua

I ja ho tenim. Un bon llit, un magnífic esmorzar quan ens llevem, i a caminar i descobrir la ciutat, que és el que ens agrada. Val a dir que el nucli central d’Amsterdam no és molt gran, i tot i que  tenen una magnífica xarxa de transport públic (tramvies, metros…), nosaltres no la fem servir ni un dia. Només caminem i caminem, i fem servir la manera que més ens agrada per descobrir una ciutat nova; buscar una cafeteria per recuperar forces i admirar la vida d’una ciutat tan maca com aquesta.

No podem quedar-nos molts dies, però ens dóna temps de recollir una immillorable impressió dels seus barris, canals, la seva amable gent (sabem que aquest tema és molt arbitrari, però la veritat és que amb tothom amb qui hem parlat hem tingut aquesta sensació).

Alguns punts d'informació ens ajudaven a ubicar-nos
La il·luminació nocturna encara donava un aire més fantàstic a la ciutat. Com a exemple, el Canal Herengracht

I deixem pel final el tema de les bicicletes. Ja sabíem l’afició que tenen en aquesta ciutat (i les facilitats), per moure’s en aquest transport tant ecològic, però en cap moment ens vam imaginar que ens sorprendria tantíssim. Milers i milers de bicicletes aparcades per tot arreu, i tothom movent-se sobre dues rodes per la ciutat.

Bicicletes per tot arreu. Milers de bicis envaeixen la ciutat
Tot i que encara no és l'època, ja començaven a veure's algunes tulipes
No podem marxar sense una foto típica de turistes (que hi farem...)

Resumint, volíem començar la Primavera i l’inici del bon temps amb una agradable escapada, i Amsterdam ens ho ha donat. En properes entrades del bloc, esperem explicar-vos més sensacions que hem tingut de la capital dels Països Baixos…

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 comentarios sobre “Rebem la Primavera a Amsterdam

 1. Manel i Cristina, avui m’heu fet tornar enrere en el temps, quan també vaig visitar aquesta ciutat preciosa. No sé si vau tenir temps de visitar el museu de l’Anna Frank, que a mi em va fer plorar i tot d’emocionant que és veure casa seva. Els canals, les flors i, sobretot, les bicis, són úniques a la ciutat d’Amsterdam. Com sempre, heu fet unes fotos precioses. I la turística també està molt bé! Petonet

  1. Hola Marina.
   Com tu dius, Amsterdam és una ciutat preciosa. No ens va donar temps de visitar la casa/museu d’Ana Frank, però vam passejar pels voltants. Necesitàvem més dies !! I el tema de les bicis és espectacular, per molt que t’ho expliquin, no t’ho creus fins que ho veus. La propera entrada serà sobre aquest sistema de transport tant ecològic.
   Gràcies pel teu comentari. Una abraçada.

 2. Magnifica pensada aixo de rebre la primavera a un ciutat tan maca com Ambsterdam. Encara que hem estat en un parell d’ocasions no ens importari anar de nou i el mes aviat possible. Prenen nota del BB…. Una molt bona recomanacio. Esperem amb ganes els propers capituls.

  1. Gràcies pel teu comentari Miquel.
   Amsterdam era una d’aquelles ciutats que des de feia molt de temps volíem visitar i sabíem que ens agradaria. I així va ser. Suposo que també va ajudar el temps, magnífic. Ara és d’aquelles ciutats que han passat a la nostra llista de repetir visita tard o d’hora.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: