Albi, la ciutat dels maons vermells.

La ciutat d’Albi, situada a la regió de Midi-Pyrénées, França, és coneguda per moltes coses: allà va néixer el pintor Henri Toulouse-Lautrec, allà trobem la famosa catedral de Santa Cecília, o fins i tot molts gironins la deuen conèixer per ser ciutat agermanada amb la seva. Però a nosaltres ens va captivar per la quantitat de maons vermells fets servir per construir-la. És l’argila del Tarn, el seu principal riu, la matèria prima principal per elaborar els maons vermells característics de la seva arquitectura local. Amb ells va ser construïda l’imponent Catedral de Santa Cecília.

TOULOUSE PAN 217-219 LR

carrer Albi

La ciutat episcopal, situada al centre històric d’Albi, al voltant de la catedral, fou proclamada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2010. Durant els segles XII i XIII, Albi va acollir les doctrines càtares, i la ciutat es va convertir en un centre d’aquesta doctrina acollint un bisbat càtar.  El catarisme, jutjat herètic per l’Església catòlica, va ser violentament reprimit en el moment de la croada contra els Albigesos.

Però volem recrear-nos en la seva magnífica Catedral, ja que és el major edifici de maons del món. Dos segles van ser necessaris per a la seva construcció, de 1282 al 1480. Testimoni de la fe cristiana després de l’heretgia càtar, aquesta catedral fortalesa és una obra mestra del gòtic meridional. Es tracta d’un verdader castell que es va convertir en arma dissuasiva en el sistema defensiu de la ciutat.

façana Santa Cecilia Albi 2façana Santa Cecilia AlbiSanta Cecilia Albiportalada santa ceciliaTOULOUSE192 HR LRTOULOUSE194 LRinterior Santa Cecilia Albi

De fet, Santa Cecília ofereix un enorme contrast entre la seva rigorosa arquitectura exterior, i el seu ric interior, amb una sumptuosa decoració. Aquesta gegantina nau de maó, es va anar enriquint amb els segles: la porta Dominica de Florence, el campanar en forma de torre de 78 m d’alçada, el baldaquí de la porta d’entrada, els frescs renaixentistes de la seva volta (l’enorme pintura mural del Judici Final cobria, en els seus orígens, uns 200 metres quadrats), l’orgue, etc.

TOULOUSE205 HR LRTOULOUSE200 HR LRTOULOUSE198 LRTOULOUSE191 LR v02

Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 comentarios sobre “Albi, la ciutat dels maons vermells.

  1. A l’Imma i a mi es una de les ciutats que ens agrada mes del sud de França. La varem descobrir fa mes de 20 anys i hem tornat moltes vegades. La catedral es magnifica i espectacular però tambe el casc antic amb les cases fetes de mahons vermels i amb les vigues de fusta al exterior. El museo de Toulouse-Lautrec una meravella i el ALIGOT un plat de cuina a base de formatge i patata …. mmmmm

    Gracies per aquest post

  2. Gràcies a vosaltres, Miquel i Imma, per opinar sobre els posts. No vam tenir molt de temps per descobrir a fons la ciutat, però ens va semblar molt maca i acollidora. I com sempre, les catedrals i esglesies ens tenen el cor robat. Va formar part d’una petita ruta que vam fer per Toulouse, Carcassone, etc. i que tenim pendent encara d’escriure.
    La veritat és que no ens havíem imaginat que escriure un blog (amb una certa regularitat) portaria tanta feina, però val la pena guardar tants records i experiències.
    Moltes gràcies de nou per llegir i opinar sobre les nostres entrades.

    Manel & Cristina

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: