Donosti i el bon viure

Sant Sebastià és una d’aquelles ciutats on només arribar es nota el bon viure. Els carrers, comerços, restaurants, la gent… tot té un tarannà de bona vida. Fa uns anys el diari anglès The Guardian va incloure a  Donosti entre les 5 millors ciutats del món per estiuejar, nosaltres aniríem un pas més enllà i canviaríem el seu verb pel de “viure”.

panconcha
Panoràmica de Donosti
PESCA
Pescant al Passeig Chillida
pano_playa_concha
Illa de Santa Klara amb la ciutat de fons.

Barca arribant a port

Nosaltres vam anar a l’abril de l’any 2006, i el temps va ser molt inestable, però la ciutat ens va captivar. Un factor important va ser la gastronomia, molt lligada a les nostres escapades. Ja coneixíem la cuina basca, i els restaurants i tabernes d’aquesta ciutat encara van fer pujar el llistó. La proporció d’estrelles Michelin per metre quadrat és de les més altes del món. I que dir dels seus pintxos! autèntiques obres d’art culinàries en miniatura. Ens encanta “tapear” de taberna en taberna… Fins i tot vam anar a dinar al restaurant que Karlos Arguiñano té a Zarautz. Boníssim!

restaurant Arguiñano
Fent un brindis al restaurant de Karlos Arguiñano.

Per veure una bona panoràmica de Donosti el millor és pujar fins al monte Igueldo. Allà trobem les millors vistes. Destaca la famosa badia de La Concha, amb més d’un quilòmetre de platja, encara que també trobem dues platges públiques més: Ondarreta i Zurriola.

panconchanit
Platja de La Concha.

Ciutat de Donosti

La Parte Vieja és com anomenen els donostiarres al casc antic de la ciutat. Carrers estrets formen un laberíntic entramat molt agraït de descobrir.

La Catedral del Buen Pastor impressiona per les seves dimensions.

Un altre lloc des d’on tenir una bona perspectiva de Sant Sebastià és passejant pel Paseo Nuevo. Escultures com “Construcción Vacia” de Jorge Oteiza acompanyen al visitant. En dies de mala mar pot estar tancat al públic, ja que les onades des d’aquesta zona poden ser enormes.

Escultura de Jorge Oteiza al Paseo Nuevo
"Construcción Vacia" d'Oteiza al Paseo Nuevo.

A l’altra banda de la badia trobem el passeig Eduardo Chillida, i al final, literalment sobre el mar, podem veure una de les obres escultòriques més conegudes d’aquest autor: El Peine del Viento. Són 3 escultures d’acer incrustades sobre enormes roques. És hipnòtic veure com les onades del Cantàbric castiguen aquesta obra.

Peine del Viento
Peine del Viento.

Protegit pel “monte Urgull”, hi ha el Port de Donosti. Sembla petit pel tamany d’aquesta ciutat, i el més normal és trobar embarcacions de pescadors i dones que reparen les xarxes dels seus marits.

panportDSC03158 LR

Arribem a la ciutat en ruta amb el nostre cotxe. Això ens permet allotjar-nos a un hotel no tan cèntric però molt modern i acollidor. Hotel Palacio de Aiete.

Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 comentarios sobre “Donosti i el bon viure

 1. Wenas!!!!

  No me canso de ir. Siempre que ido he intentado comer en un mini bar, super escondido que se llama «La cuchara de San Telmo». Muyyyyy recomendable. Donosti.

  Subir a los montes caminando es increible. La predazo «Icurriña» que tienen en Igueldo es impresionante vista desde el mismísimo palo.

  Lo que no os doy la razón es en la recomendación del restaurante del Arguiñano. Lo siento, fuimos a cenar con mi mujer y no fue para tirar cohetes. Muy normalito para el sablazo que te pegan. En la carretera que pasa por el centro de Zarautz hay un restaurante pequeñito que se come mil veces mejor que en el del Arguiñano. He cenado tres veces en este e intento repetir si tengo que volver. El restaurante se llama «Txiliku» http://g.co/maps/n3mdq .

  Ah, las fotos muy buenas. Me gusta mucho, me gusta mucho.

 2. Així m’agrada Xavi, que em recomanis també restaurants! Tens raó amb el restaurant de l’Arguiñano, no era per tirar coets, però segurament era pel dia que feia, i el bon plan que vam muntar… No és per tornar, però ens va fer il.lusió.
  Aquesta entrada al bloc ja era de fa molt temps, i si tornem tastarem algunes de les teves recomanacions.
  Gràcies!

 3. Excelentes fotos de Donostia.
  La próxima vez os dáis una vuelta por mi pueblo a 20 km. se llama Tolosa, guapo pueblo y para comer o tomar pintxos, más barato que Donosti. Y cosas que ver…….interesesantes.
  Euskadi forever.
  Salut i sort

  1. Pués tenemos muchas ganas de vover a Donostia, así que si lo hacemos, pasaremos por tu pueblo, Gildo, que si lo recomiendas seguro que vale la pena!!!
   Nos lo apuntamos en la agenda.
   Muchas gracias por tu comentario y tu recomendación.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: