Cathédrale Notre Dame de Paris.

No se que tenen les catedrals, potser la seva solemnitat, la seva història, el seu silenci, o simplement la seva vistositat… però ens agrada visitar-les a qualsevol ciutat on anem.

notredame_03I Paris no és una excepció. La seva Catedral, Notre Dame, és visita obligada. D’estil gòtic, va ser acabada al segle XIV i està situada a la petita Île de la Cité, al mig del riu Sena, al cor de Paris.

Situació de Notre Dame
Situació de Notre Dame

Notre-Dame façanaAra que està tan de moda el tema de les construccions de les catedrals, amb novel·les com “La Catedral del Mar”, d’Ildefonso Falcones; o “Els pilars de la Terra”, de Ken Follet; Notre Dame encara supera aquesta fama. Les mil i una versions que han fet de l’obra “Notre Dame de Paris” (la historia d’amor de la gitana Esmeralda i el geperut Quasimodo), de Victor Hugo segurament en tenen la culpa.

paris ocells

Tot i no ser de les més grans, ni les més belles, aquesta Catedral té alguna cosa que fa que et transportis ràpidament al passat. És fàcil passejar pel seu interior i imaginar temps passats. Aquí van coronar a Enric VI i a Napoleó, aquí van beatificar a Joana d’Arc, aquí van tenir lloc revoltes durant la Revolució Francesa…

vista sena catedral notredameDSC00439

Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Un comentario en “Cathédrale Notre Dame de Paris.

  1. La Catedral es maca, …… i l’historia que te, increible. Pero el millor es l’ indret on esta situada. Al cor de Paris. Gracies per aquestes fotografies tan maques.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: