Ruta en moto pel Pirineu. La Cerdanya

ESCAPADA DEL 8 A L’ 11 D’AGOST DEL 2011

Pendents de la meteorologia vam estar tota la setmana anterior a la nostra escapada! Els nostres plans eren fer una ruta de 3 dies en moto pel Pirineu, i necessitàvem que no plogués. I el sol ens va acompanyar!

ruta moto pirineu

Vam dormir al poble de Riu de Cerdanya, a 20 minuts de Puigcerdà, a l’hotel Petit Riu de Cerdanya. Un petitíssim poble on la majoria de casetes són segones residències de gent de ciutat. Aquest poblet es va convertir en centre neuràlgic de les nostres rutes per la zona. Fem caminades fins a pobles com Bor o Pedra, on ens perdem per senders i ens creuem amb vaques, cavalls, ovelles… Allà visitem l’església de Sant Julià de Pedra, del segle XI.

SONY DSCSONY DSCSONY DSCovelles descansantSONY DSCSONY DSC

Al dia següent, conduïm per Senillers i Travesseres direcció Arànser, i arribem fins l’estació d’esquí de fons d’Aransa. Les carreteres són estretes, revirades i amb unes vistes increïbles. El còctel perfecte pels tres: la moto i nosaltres dos! Allà aparquem la màquina i caminem una mica. La nostra intenció era arribar fins el Llac de la Pera, però l’horari (és massa tard si volem dinar on tenim previst) ens impedeix arribar fins al final. Des de la mateixa estació puja un camí sense asfaltar d’uns 5 ó 6 quilòmetres, més 45 minuts a peu per una ruta que ens porta al Llac.  Nosaltres decidim quedar-nos prop de l’estació d’esquí i fer una caminada d’uns 3 quilòmetres, passant per la Bassa de Comabella. Tornem enrere per baixar un altre cop al poble de Travesseres, on anem a dinar al restaurant Cal Lliuret. Boníssims els seus arrossos! (gràcies Pol per les teves recomanacions). L’oferta d’excursions per la zona és enorme.

SONY DSCSONY DSC

SONY DSC

SONY DSCSONY DSCllacDSC06255 ret

Després de tanta natura decidim visitar també Puigcerdà. Passegem pel carrer Major, i el seu centre neuràlgic: la plaça de Sta. Maria i dels Herois. Pugem els 185 graons del seu campanar, el que queda de l’antiga església de Sta. Maria, destruïda a pic i pala l’any 36 i tot un símbol a la ciutat. Les vistes de 360 graus que obtenim com a recompensa són espectaculars! També visitem l’Estany de Puigcerdà i el Parc Schierbeck.

DSC06270 retDSC06296 retSONY DSC

Al vespre visitem Alp i Das. La casa del comú, amb el seu campanar i rellotge, ens porta molts records. Allà vam anar a treballar per fer en directe les Campanades de Tv3 de l’any 96.

SONY DSCSONY DSC

Dimecres al matí, per casualitat, coincidim amb el Mercat d’Artesania Alimentària Pirenaica al poble de Bellver de Cerdanya. Les portalades de la seva Plaça Major són ideals per acollir les paradetes. Sort que amb la moto ens podem moure amb molta llibertat, perquè els quatre carrers del poble són plens de cotxes i turistes que, com nosaltres, volen degustar un munt de productes típics de la zona. Formatges, embotits, licors, mels… Tastem (i comprem) alguns dels productes locals i gaudim amb l’ambient. Un grup d’actors fan les delícies de nens i no tan nens…

SONY DSCDSC06328LRSONY DSC

Ruta en moto pel Pirineu.

La feina no perdona i hem de tornar, però ens quedem amb ganes de visitar més llocs. Les excursions i rutes que es poden fer pels poblets de la Cerdanya són infinites!

Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: