I per acabar els articles sobre Lisboa, un recull d’adreces i llocs on dinar, sopar, comprar i en definitiva gaudir de la vida a la ciutat. La majoria els hem pogut “provar” in situ; d’altres ens han fet bona impressió però no hem tingut temps de trepitjar-los, i els reservem per una propera visita…
-
Moltíssims locals de Fado al Barri d’Alfama. Sobretot darrera de Sé, la Catedral, a la Rua São Joao da Praça.
-
A l’hotel Chiado, Rua Nova do Almada, podem pujar a la terrassa i fer un beure o sopar amb unes bones vistes.
-
Rua Trinidade, Barri de Chiado, hi ha l’Espaço Chiado, una galeria comercial on trobem el Cine Teatro Gymnasio, amb un espectacle diari de Fado (bastant turístic).
-
La Rua da Atalaya, al Bairro Alto, és plena de bars i restaurants. L’ Ali-a-Papa és un marroquí molt recomanable.
-
Sota l’Església do Carmo, a la Calçada do Sacramento, trobem la Cafeteria Sacramento, per dinar, i a 50 metres hi ha la Panificaçao do Chiado, per fer berenars.
-
La Rua Loreto, a Chiado, és plena de bons restaurants. El Sea Me, és una mena de peixateria moderna on cuinen. La Casa da India és un restaurant típic portuguès, amb una parrilla que dona al carrer on cuinen carn i peix. També podem trobar el Yxaiio, un petit local on serveixen amanides, sandvitxos i l’especialitat: sucs!
-
Al Parque das Naçoes, hi ha l’enorme Centre Comercial Vasco da Gama. Dins podem trobar de tot…
-
Al barri de Bélem, entre la Torre i el Monument a Amèrica, trobem un passeig marítim amb bars i terrasses de moda. El 38º 42’ és un exemple.
-
La Confeitaria de Bélem, amb els seus tendals blaus, és el lloc de peregrinació per tastar els famosos pastis de Belem. La Confeitaria Nacional, a la Plaça Rossio, també és molt coneguda.
-
Per obtenir bones vistes de la ciutat, podem anar al Castelo de São Jorge, al mirador Largo das Portas do Sol, o el de l’església Santa Luzia. Al Parque São Pedro de Alcántara podem descansar mentre prenem alguna cosa al seus “xiringuitos”. A la Igreja da Graça també tenim unes bones vistes.
-
Al Campo de Santa Clara, trobem la Feira da Ladra, un mercat a l’aire lliure d’antiguitats i objectes curiosos. Pot recordar a El Rastro, de Madrid.
-
No podem marxar sense pujar a alguns dels elevadors de la ciutat. El petits i antics tramvies salven desnivells impossibles pels vianants. Els més fotogènics són els de Bica i Glòria.
2 comentarios sobre “Recomanacions a Lisboa (3a part)”