New York City. The big apple.

Nova York no s’assembla a cap altra ciutat del planeta. És simplement la ciutat per excel·lència; el més pur exemple del millor i el pitjor que ha pogut produir la civilització urbana. Visitar-la pot arribar inclús a ser addictiu…

Panoràmica al capvespre de Manhattan, amb l'inconfusible Empire State Building
L'Skyline de la ciutat és únic

Orientar-se a Manhattan no és difícil. Excepte el Downtown, on els carrers no segueixen una estructura clara, a la resta de la ciutat (des del 14th St. cap al nord) el planell de la illa es representa com una quadrícula regular.

Els taxis grocs són un altre símbol de la ciutat.
Mai trobaràs una cantonada sense alguna cafeteria / restaurant.

Les «avenues» són verticals, de nord a sud; i els «streets» horitzontals, van d’est a oest. La línia de demarcació vertical és la Cinquena Avinguda. Els carrers, a més del número correlatiu, es denominen East o West, segons a quin costat es trobin d’aquesta gran avinguda. Una gran excepció és Broadway, una llarguíssima avinguda de 33 quilòmetres que travessa tota la illa en diagonal.

El famós Brooklyn Bridge comunica la illa de Manhattan amb Brooklyn.
Miss Liberty, s'ha convertit en una espècie de postal inseparable de Nova York.
Un inmens rectangle al centre de Manhattan forma Central Park.

Encara que sigui la primera vegada que la visitem, la sensació de conèixer Nova York sempre ens acompanya. La televisió i el cinema l’han fet el plató més universal. De fet, els carrers de la ciutat són el decorat, cada any, de més de 900 películ·les i sèries de TV.

L'Atlas es troba a la 5th Av. just davant de la Catedral de Sant Patrick.
Voltant pels carrers trobem grafittis tan famosos com els de Banksy.
Al sud de Manhattan trobem l'estàtua de la Llibertat.
Anuncio publicitario

Publicado por BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: